| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Meldpunt Ontstemd van start: ‘We worden niet gehoord’

Leestijd: 2 minuten -

“We worden niet gehoord.” Leo Peters uit Tilburg is boos op zijn gemeente. Die drukte een plan voor een bedrijventerrein er door zonder zich te bekommeren over wat inwoners ervan vinden. Peters tikte zijn ervaring vanmorgen in op Meldpunt Ontstemd, een initiatief van Code Oranje Noord-Brabant.

Met zijn melding, gedaan in wijkcentrum Heyhoef in de Tilburgse wijk Reeshof, werd de website officieel gelanceerd en is de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten echt begonnen. Code Oranje-initiatiefnemer Bert Blase was er voor naar Brabant genomen.

‘Ontevreden over communicatie met inwoners’

Peters vindt het plan voor het bedrijventerrein helemaal niks en is ook nog eens ontevreden over de communicatie met inwoners. Vooral dat laatste is voor Code Oranje een punt van zorg. “We snappen best dat overheden het niet iedereen naar de zin kunnen maken, maar bij de ontwikkeling van een bedrijventerrein mag je toch verwachten dat een gemeente actief de dialoog zoekt met inwoners”, vindt lijsttrekker Laurens van Voorst. “En dat die gemeente vervolgens verantwoording aflegt aan de betrokkenen over de gemaakte keuzes.”

‘Twee kilometer verderop zijn bedrijfskavels onverkocht’

Het gebeurde in het geval van bedrijventerrein Wijkervoort allemaal niet. En dat terwijl Peters en veel gelijkgestemden best zinnige dingen te melden hebben. “Het plangebied is nu nog natuur”, vertelt de Tilburger. “En ik snap best dat er ruimte moet zijn voor bedrijven. Maar twee kilometer verderop ligt een bedrijventerrein met heel veel onverkochte kavels.”

Twee kilometer verderop? Waarom daar dan niet de nieuwe bedrijven een plek gegeven. Peters: “Omdat die locatie in buurgemeente Gilze-Rijen ligt. En Tilburg wil kost wat kost nieuwe ondernemingen binnen haar grenzen huisvesten.”

Zelf een slechte ervaring met een gemeente, waterschap, Provincie of het Rijk? Laat het hier weten.

Op de foto van links naar rechts Hanneke Willemstein (nr. 2 op de lijst), Bert Blase, Leo Peters en Laurens van Voorst.