| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

De gemeente hoort Leo niet. Herkenbaar?

Leestijd: 2 minuten -

Leo Peters woont in Tilburg en vlak bij zijn huis wil de gemeente een bedrijventerrein ontwikkelen. Leo is er niet blij mee en krijgt niet de kans om de gemeente te vertellen over zijn bezwaren.

Code Oranje Noord-Brabant snapt drommels goed dat bedrijven bedrijventerreinen nodig hebben en dat elke plek op bezwaren stuit. We snappen ook dat gemeenten en andere overheden het niet iedereen naar de zin kunnen maken.

Overheden die u niet willen horen, dat snappen we niet.

Wat we niet snappen is dat overheden zo nu en dan bezwaren niet willen horen. En dat ze geen verantwoording willen afleggen aan bezwaarmakers. Dat ze niet zeggen: ‘We hebben gehoord waarom u geen bedrijventerrein wilt. Maar we hebben de volgende redenen om er toch toe te besluiten’.

Er zijn vast heel veel mensen zoals Leo. Code Oranje Noord-Brabant is benieuwd naar de verhalen van de Brabanders die zich niet gehoord voelen. Die hun stem niet konden laten horen en dus bijna letterlijk ontstemd zijn. Daarom is er vanaf komende vrijdag het Meldpunt Ontstemd.

Ga naar de meldpunt-site en deel uw verhaal

Leo Peters gaat die dag waarschijnlijk als eerste op de meldpunt-website melden dat hij zich niet gehoord voelt. Heeft u ook zo’n ervaring? Dat u ten onrechte niet bent gehoord of dat u wel bent gehoord, maar geen idee heeft wat er met uw inbreng is gedaan? Ga naar de meldpunt-website en deel uw ervaring. Uw melding blijft voor de rest van de wereld anoniem.

En kom komende vrijdag hier terug voor een verslag van de lancering.