| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Kieslijst Code Oranje Noord-Holland: divers, jong en lokaal geworteld!

Leestijd: 2 minuten -
 
Bergense Femke Ouëndag lijsttrekker

De kieslijst van Code Oranje Noord-Holland is een goede mix van mensen met verschillende achtergronden: jong en ouder, politiek ervaren of juist nieuw met een frisse blik op het politieke landschap! Daarnaast zijn zij allemaal al langere tijd actief in de samenleving, lokaal goed geworteld en vooral maatschappelijk betrokken.

Femke (54), “De huidige politiek vraagt echt om een nieuwe benadering. Dat biedt Code Oranje: vertrouwen bouwen dat politiek anders kan. Meer zeggenschap voor inwoners, minder partijpolitiek!”

Zij is sinds 2015 politiek actief als raadslid en later als fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Bergen NH. Femke is een enthousiaste en betrokken persoonlijkheid, maakt snel contact en heeft oog voor alle partijen. “Als je samenwerkt, dialoog voert en openstaat voor de ander, komt er energie vrij die je kan inzetten voor het bereiken van een gezamenlijk doel.” Voor Femke is het vanzelfsprekend dat iedereen mee kan doen, dat er niemand wordt buitengesloten. Zo heeft zij zich ook ingezet voor een raadsbrede samenwerking in de gemeente Bergen. Verder werkte Femke in diverse organisatorische functies in de film- en televisiewereld. Daarnaast was zij in Bergen medeorganisator van cultureel festival de Kunst10daagse. Femke woont samen met haar zoon in Bergen. Haar dochter studeert in Schotland.

Bron: Flessenpost uit Bergen