| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Wat stem jij? StemWijzer online voor inwoners zeven provincies

Leestijd: < 1 minuut -

Wie nog twijfelt over zijn of haar keuze voor de Statenverkiezingen op 20 maart, kan vanaf vandaag weer terecht bij de StemWijzer. De stellingen gaan dit jaar vooral over duurzaamheid, zoals windmolens en zonnepanelen.

De StemWijzer bevat maximaal dertig stellingen. Die gaan verder onder meer over openbaar vervoer, vliegvelden, wegen en democratische hervormingen. De stellingen zijn te beantwoorden met eens, oneens of geen van beide. Aan het eind zien gebruikers hoeveel hun standpunten overeenkomen met de deelnemende partijen.

Zeven provincies

Instituut ProDemos maakt de stemhulp. De StemWijzer is dit jaar beschikbaar voor zeven provincies: Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Behalve StemWijzer worden ook Kieskompas en MijnStem veel gebruikt. Het Kieskompas voor de provincie Utrecht is al online. De versies voor Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland komen binnenkort online. In de zes andere provincies is er geen Kieskompas. MijnStem is vanaf 18 februari voor alle provincies beschikbaar.

via: RTL Nieuws