| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

De kop is eraf

Leestijd: 2 minuten -

 

De kop is eraf. Code Oranje Noord-Brabant presenteerde zich dindagavond in Den Bosch tijdens het allereerste heuse verkiezingsdebat. En speelde zich in de kijker bij de pers. Daar zijn we blij mee, als beweging zonder campagnegeld.

De foto boven dit stukje spreekt boekdelen. In zeven haasten met een stift geschreven, want we hebben geen rode cent om mooie flyers te laten maken. We maakten die ogenschijnlijke knulligheid goed tijdens het debat.

‘Code Oranje gaat er mooi boven hangen’

‘Code Oranje gaat er als nieuwkomer mooi boven hangen’, twitterde Eindhovens Dagblad-journalist Lukas van der Storm. Die tweet sloeg op de bijdragen van kandidaat Jean-Pierre Adams van Code Oranje Noord-Brabant aan het verkiezingsdebat van het Brabants Agrariërs Jongeren Kontakt. ‘Code Oranje komt af en toe verrassend uit de hoek’, lazen we even later in onze tijdlijn.

Natuurlijk moeten we als nieuwkomer niet te gierend enthousiast worden van elke positieve tweet die we voorbij zien komen. Uiteindelijk gaat het erom of onze boodschap aanslaat. Die boodschap is dat mensen samen tot draagvlak voor allerlei besluiten en ideeën kunnen komen, als de politiek onderhand eens die ruimte geeft.

‘Zet ze bij elkaar en laat ze elkaar vinden’

Dat geldt zeker voor alles wat er in de agrarische sector speelt. Want echt waar: boeren willen een rendabel bedrijf combineren met een duurzame toekomst voor iedereen. En net zo echt waar: de voorvechters van een buitengebied waar flora en fauna groeit en bloeit, die gunnen boeren een goed bestaan. Zet ze bij elkaar, laat de belangen stevig botsen en laat ze elkaar vinden.

Code Oranje weet dat het kan. Nu de politiek nog.