| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

‘Doe alsof je niet poseert’

Leestijd: < 1 minuut -

 

‘Kijk recht in de camera. En probeer niet te poseren.’ We hebben wel eens instructies gehad die gemakkelijker gecombineerd kunnen worden. 

Vanmorgen werd lijsttrekker Laurens van Voorst van Code Oranje Noord-Brabant op de foto gezet voor een campagne waarmee de Provincie reclame gaat maken voor de verkiezingen. En behalve dat de lijsttrekkers in de lens moesten kijken en doen alsof ze niet in de lens kijken, moest ook het Provinciehuis op de foto te zien zijn.

Wij van Code Oranje zijn daar niet zo van. We zijn immers warm voorstander van ambtenaren en bestuurders die uit hun ministeries, gemeentehuizen en provinciehuizen komen en straten, buurten, wijken, dorpen en steden intrekken. Maar vooruit dan maar, wie zijn wij om spelbreker te zijn. Laurens toog naar een nabijgelegen hotel-restaurant en maakte zichzelf wijs dat het best kon zonder jas.

De fotosessie duurde een half uur. Laurens wist van te voren niet dat hij zo lang zijn buik in kon houden.