| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Persbericht: Vier jongeren willen namens Code Oranje de Gelderse Staten in!

Leestijd: 2 minuten -

Code Oranje, een samenwerkingsverband van actieve burgers, bestuurders, ondernemers en wetenschappers, wil laten zien dat er in Nederland dringend behoefte is aan democratische vernieuwing.  Zij heeft als doel het hervormen van onze democratie naar een democratie van nieuwe vormen, waarin de samenwerking met de inwoners van ons land centraal staat.

Code Oranje gaat o.a. in Gelderland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Code Oranje kent geen ideologisch voorgeschreven partijstandpunten. De Politieke agenda komt in samenspraak met de inwoners tot stand. Initiatief en zeggenschap van de Gelderse Inwoners staan daarbij centraal.

In de provincie

Gelderland zal in de aankomende campagne tijd een nieuw geluid klinken; het geluid van de toekomst! Op de gecombineerde lijst Lokale Partijen Gelderland-Code Oranje zullen vier jongeren in de top van de  kieslijst staan. Elk van hen heeft een andere achtergrond, maar ze delen dezelfde ambitie. Vanuit hun gedeelde betrokkenheid bij HOPE XXL, een non-profit organisatie, die streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven als ‘goed’ kan waarderen, sluiten zij zich op individuele titel aan bij Code Oranje. 

Uit onderzoek na de Tweede Kamer Verkiezingen, maart 2017, bleek dat meer dan de helft van de Nederlandse jongeren de voorkeur geeft aan een nieuw kiesstelsel.

Door de samenwerking met Lokale Partijen Gelderland, zal de frisse jonge blik en visie van de jongere generatie gecombineerd worden met de ervaring en wijsheid van lokale Gelderse bestuurders. Immers; De toekomst maken we samen!

Lokale Partijen Gelderland verenigt en vertegenwoordigt bestaande lokale partijen in Gelderland. Lokale belangen moeten verder reiken dan de gemeente. Ook in het provinciehuis willen zij lokale belangen laten doorklinken.

Dit zijn ” de Vier” 
  • Eva van Raaij (2001)
  • Jan de Grauw (2001)
  • Stan Nijenhuis (1999)
  • Noah Hajji (2002)
Lees hier meer:
Noot redactie:

Voor vragen, maken van afspraken kunt u contact opnemen met Marielle Cornielje 0646774259