| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Stop! Stop! Niet meer insturen!

Leestijd: < 1 minuut -

 

Stop met het insturen van zogeheten ondersteuningsverklaringen! Ton Jansen, de ‘eindbaas administratief gedoe’ van Code Oranje Noord-Brabant heeft de verplichte A4-tjes met handtekeningen en stempels vanmorgen in Den Bosch ingeleverd bij de ambtenaren die daarover gaan. Samen met andere verplichte paperassen.

‘Jeetje wat een hoop’, zeiden de ambtenaren. Dat was niks teveel gezegd. Nieuwe partijen zijn verplicht om per kieskring dertig van die verklaringen in te leveren; in het Brabantse geval dertig voor district Tilburg en dertig voor Den Bosch. Onze Ton kwam met respectievelijk 54 en 59 verklaringen aanzetten. Ze zijn allemaal goedgekeurd.

‘Zoveel heeft geen enkele andere partij er’

‘Zoveel heeft geen enkele andere partij er’, aldus een meneer van de kiesraad.

Het wachten is nu op het lijstnummer dat we al lotend krijgen toegewezen. Komende vrijdag wordt dat bekendgemaakt.