| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

De man van de papieren

Leestijd: < 1 minuut -

U dacht dat zo ongeveer alles in dit land gedigitaliseerd is? Nee hoor. Het aanmelden van een politieke partij of beweging voor verkiezingen is een kwestie van een hoop A4-tjes, handtekeningen en stempels. Ton Jansen weet er alles van.

Ton is bij Code Oranje Noord-Brabant de man van de administratie. Iedereen binnen onze club kent hem, want hij joeg de afgelopen weken enthousiast en streng achter instemmings- en ondersteuningsverklaringen aan.

Vandaag deed hij examen. Op het stadskantoor van de gemeente ’s-Hertogenbosch (zeg daar nóóit Den Bosch!) beoordeelde een strenge edoch vriendelijke meneer van Burgerzaken al de paperassen.

Komende maandag is Ton er weer. Want dan is de formele aanlevering. Diezelfde week wordt bekend welk lijstnummer we krijgen. Tenzij onze stukken worden afgekeurd. Dan eten we uit frustratie alles op wat oranje is. Sinaasappels, vuvuzela’s, koningshuizen – maakt niet uit.