| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Help je mee Code Oranje Noord-Holland om mee te doen met de Provinciale Verkiezingen?

Leestijd: 2 minuten -

Code Oranje heeft 30 ondersteuningsverklaringen (download hier de .pdf) per kieskring nodig om mee te mogen doen aan de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. Als Code Oranje organiseren we dit graag samen met iedereen die ons wil helpen. Voor 1 februari willen we alle verklaringen binnen hebben. De ondertekening moet in het bijzijn van een speciaal benoemde ambtenaar in een gemeentehuis of een van de stadsdeelkantoren plaatsvinden. 

Wil je dat heel Noord-Holland op Code Oranje kan stemmen? Help ons dan aan voldoende ondersteuningsverklaringen op te halen en stap dan voor 1 februari even met je ID naar je gemeentehuis of stadsdeelkantoor met een ondersteuningsverklaring in de hand. Stuur het gestempelde formulier vervolgens naar een van onze vrijwilligers (afgeven of inscannen of mailen).

Wil je je extra goed inzetten? Dat kan op deze manier:

 • Spreek met je vrienden af en laat hen ook tekenen
 • Loop met een stapel H4-formulieren en vraag mensen die aan het wachten zijn ook te tekenen. Ze zitten er toch al en willen misschien wel helpen ‘voor de ‘democratie’ (het gaat immers enkel om deelname, ze hoeven niet op ons te stemmen). Het is dan wel handig om alle gewaarmerkte formulieren direct terug te ontvangen.

Stappenplan:

 1. Download hier het formulier en print deze uit
 2. Vul je gegevens in maar teken het formulier niet
 3. Ga naar een gemeentehuis, stadsdeelkantoor of Stopera (Amsterdam) en vraag om de ambtenaar die hierover gaat, vergeet je ID niet.
 4. Teken het formulier in het bijzijn van de juiste ambtenaar en laat deze een stempel zetten.
 5. Maak een scan of goede foto of maak een afspraak met ons:
  1. Voor kieskring Amsterdam: amsterdam@wijzijncodeoranje.nl / 06-37384335
  2. Voor kieskring ‘Haarlem’: haarlem@wijzijncodeoranje.nl / 06-40957634
  3. Voor kieskring ‘Den Helder’: denhelder@wijzijncodeoranje.nl / 06-53438053

Kieskring Amsterdam: Gemeente Amsterdam 

Kieskring Haarlem: Aalsmeer, Amstelveen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Diemen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Laren, Ouder-Amstel, Uithoorn, Velsen, Weesp, Wijdemeren, Zandvoort.

Kieskring Den Helder: Overige gemeenten provincie Noord-Holland: gemeenten Alkmaar, Beemster, Bergen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollandse Kroon, Hoorn, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Waterland, Wormerland, Zaanstad.

Let op:

 • Je kan maar voor één partij een verklaring teken, anders zijn ze beide ongeldig.
 • Je moet een geldig identiteitsbewijs hebben om te kunnen tekenen.
 • Het formulier moet fysiek ingeleverd zijn, anders telt deze niet.