| "Op weg naar nieuwe democratie....." | Deelnemer

Laurens van Voorst uit Schijndel lijsttrekker Code Oranje bij Statenverkiezingen

Leestijd: < 1 minuut -

Dat heeft de partij zondag bekendgemaakt.  De beweging wil burgers met referenda en tal van andere instrumenten meer inspraak geven. 

Boek

Fractievoorzitter Van Voorst  schreef het boek ‘De democratie van de straat’ over ‘autonome straten, buurten, wijken en dorpen’. Laurens is copywriter, dagvoorzitter en communicatieadviseur. Ook is hij gastdocent over democratie bij ProDemos. Verder is hij als vrijwilliger betrokken bij enkele burgerinitiatieven. 

Op Facebook kondigt Van Voorst aan dat de partij een plek in Provinciale Staten zal gaan veroveren met nul euro budget voor de verkiezingscampagne.  Ook benadrukt hij dat Code Oranje ‘niks van doen heeft met Hart van Schijndel’.  ,,De lokale partij waar ik van ben en waar ik vanzelfsprekend van blijf.  Maar het verhaal van Hart over vertrouwen in inwoners sluit wonderwel aan bij het verhaal van Code Oranje. En dus was het voor mij fijn dat ik behalve fractievoorzitter van Hart ook lijsttrekker van Code Oranje Noord-Brabant mag zijn.”


Griffier Aalburg

Nummer 4 op de lijst is Ery Kooi uit Raamsdonksveer, tot januari griffier van de voormalige gemeente Aalburg en mede-oprichter en bestuurslid van de nieuwe partij Burgerstem Altena.  

Bron: Brabants Dagblad